Hannover Messe 2019

Hannover Messe, Industri 4.0, DigiFabHannover Messe, industri 4.0, DigiFab

Bildet over er fra en av de 21 hallene.

 

Omron inviterte Ingvild og Nils til å delta på Hannovermessen. Den var, for å si det mildt, veldig omfangsrik. Se detaljer til venstre.

Mest imponerende var vel roboten som kunne spille bordtennis. Etter 3-5 baller var (menneske)spilleren satt ut, = sjanseløs.

Hannover Messe, robot, Industri 4.0, Omron

 

Nye aktører dukker opp i markedet med nye og spennende tanker. Her er AWS, Amazon Web Services, på vei inn med nye «byggeklosser» for vårt markedssegment. De er ikke alene i dette segmentet. Microsoft, IBM og Siemens ønsker også en del av denne kaka.

Hannover Messe, Industri 4.0, DigiFab, Amazon Web Services, Microsoft, IBM

 

Relevant er spørsmålet om bedriftene er villige til å ha sine produksjonssystemer et eller annet sted i verden. Sårbarhet for driftsforstyrrelser må diskuteres.

«Cloud-løsninger» er populære, men har en bismak av at bruker ikke har kontroll på hvor dataene befinner seg, og hvem er egentlig ansvarlig for at SW-verktøy er tilgjengelig med oppetid og respons når de trengs som mest. Begrepet «In the Fog» kommer inn for å redusere sårbarhet og sikre at data oppstår/lever i et skjermet miljø, skjermet fra verden utenfor bedriften.