Smart Produksjon 2022: Et vellykket arrangement på Gjøvik og Raufoss

NFEA arrangerte Smart Produksjon 2022, som fant sted på Gjøvik den 30. november 2022. Arrangementet fokuserte på digitalisering og teknologi for lønnsom og bærekraftig produksjon i Norge.

Q3 Partners/DigiFab Industri 4.0 ved Ingvild Jensen foredro om «DigiFab Industri 4.0 Navigator – Konsept for digitalisering i små og mellomstore produksjonsbedrifter.»

Metoden DigiFab benytter for å hjelpe små og mellomstore produksjonsbedrifter med digitalisering har hjulpet flere bedrifter til suksess. Metoden er utviklet av dyktige og kompetente fagmiljøer.

Ingvild fortalte litt om bakgrunnen for DigiFab-prosjektet, og om formålet til DigiFab, som er å bidra til og skape vekst, øke kompetanse og innovasjonsevne.

DigiFab-konseptet skal bistå industribedrifter med å velge riktig strategi for bærekraftig digitalisering, og utarbeide en konkret handlingsplan for gjennomføring. Videre bistår DigiFab med gjennomføring.

Målgruppen DigiFab retter seg mot er små og mellomstore produksjonsbedrifter med minst to maskiner. Bedriftene må også ha vekstambisjoner og vekstpotensial.

Ingvild presenterte også pilotbedriftene som samtidig representerer noen av DigiFabs suksesshistorier.

Videre fortalte Ingvild om DigiFab Industri 4.0 Forum som DigiFab med stor suksess gjennomførte både i Agder og i Rogaland. DigiFab er nå klare for å invitere til ny oppstart på Stord. Programmet ser slik ut:

TIDSPUNKT FOR PROGRAMMET/FORUM​

  • Et halvt år​

INNHOLD​

  • Industri 4.0 modenhetsundersøkelse​
  • 6 samlinger (en gang per måned)​
  • 4 en-til-en møter for å bygge eget tilpasset veikart/plan og prioritere prosjekter​

Bedriften bygget nettverk og kompetanse, og får anledning til deltakelse i utviklingsprosjekter sammen med NTNU, SINTEF, Q3 Partners, RFID Solutions, MF.​

NFEA Smart Produksjon 2022 Ingvild Jensen Q3P DigiFab Industri 4.0